На 17 януари се проведе среща между екипа Социални дейности на Есетере България, експерти от Община Добрич, Община Добричка, Регионално управление на образованието, и ръководството ЦНСТ (център за настаняване от семеен тип) в Добрич и координаторите на Менторската програма „Стъпка по стъпка“.

Целта на срещата беше да се популяризира менторската програма, да се анализира дейността ѝ, както и да се задълбочи сътрудничеството между социално ангажирания бизнес, институциите и доброволците в общността.

Координаторите на програмата получиха подкрепа и обещания за съдействие от институциите да се дадат повече възможности на децата по време на тяхното образование и професионална реализация.

Менторската програма „Стъпка по стъпка“ съществува по инициатива на Есетере България от 2018 г. и се финансира от фондацията Дотера Хийлинг Хендс и дружеството на Дотера в Европа.

Целта на програмата е да подпомага пълноценно развитието на децата и младежите настанени в ЦНСТ Добрич, които са лишени от родителска грижа. Програмата се реализира чрез помощта на седем доброволци и трима координатори от Добрич и НПО „ Черноморски Център за Развитие“. Координаторите и доброволците с помощта и съдействието на ръководителите в ЦНСТ провеждат ежеседмични ателиета за децата, организират спортни и други дейности извън институцията, подпомагат учебния процес и насърчават децата и младежите да се справят с предизвикателствата, да развиват своите умения за самостоятелен начин живот.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО

Leave a Comment