Източник: Радио Добруджа

Оправдават се очакванията на експертите  за стабилизация на пазара на недвижими  имоти през 2019 г. Това, което се наблюдава към момента, е именно такъв процес на изравняване между търсене и предлагане, коментира за радио „Добруджа” Полина  Стойкова –изпълнителен директор на „Бългериан Пропертис“.  Все още обаче търсенето изпреварва предлагането. Купувачите заявяват по-голям интерес към жилища, които са предимно ново строителство. Предприемачите усетиха това и вече сме свидетели на много нови издадени разрешителни за строеж,  което ще доведе до по-добро предлагане, допълва експертът.

 Пазарът на недвижими имоти в Добрич и региона през миналата година се характеризира с голяма динамика, казва още Полина Стойкова.

„Това, което прави впечатление от данните  е, че Добрич завърши 2018 година със сериозен ръст на цените. Този ръст е около 12% на годишна база за четвърто тримесечие. Цените на жилищата в града достигнаха до  430 евро на квадратен метър. Бързото нарастване се дължи на по-ниските стойности, които имаха жилищата в града преди – под 400 евро на кв. метър”.

Специалистите отчитат още и нарастващ  интерес  към летни  и селски  имоти в региона на Балчик и Каварна,  както от страна на български купувачи, така и от румънски. Цените на тези имоти са стабилни и се предлагат между 350 и 400 евро на кв. м., допълва директорът на „Бългериан Пропертис“.

Leave a Comment